Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

Blue Heron Araştırma Gemisi, Cleveland Limanına Demirledi

Geçen sonbaharda zararlı algleri gözlemlemek üzere yola çıkan Blue Heron adlı araştırma gemisi, teknik bir arıza nedeniyle ABD, Cleveland limanına demirlemek zorunda kaldı. Bakım için sudan çıkarılan geminin dümen bölgesinde, katrana benzeyen siyah bir madde fark edildi. Kaptan Rual Lee, maddeden ilk kez kuru bakım sırasında haberdar oldu ve gözle görülmesi zor olan bu bulgunun, normal koşullarda fark edilemeyeceğini söyledi.

DNA’sı Bilinmeyen Bir Canlıya Ait Olabilir

Minnesota Üniversitesi Duluth Yer Gözlem Laboratuvarı (LLO) ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden uzmanlar, örneği laboratuvarda incelediklerinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Yapılan genetik analizlerde yaklaşık 20 farklı DNA dizisi tespit edildi. Bunların çoğu bilinen türlerle eşleşirken, birkaç tanesi mevcut bilimsel veritabanlarında hiçbir örnekle örtüşmedi. Uzmanlar, bu dizilerden birinin tamamen yeni bir türe ait olabileceğini belirtiyor.

Araştırmanın başında bulunan biyolog Dr. Cody Sheik, “Başlangıçta hiçbir biyolojik bulgu elde edemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak hem DNA hem de biyokütle bakımından şaşırtıcı derecede canlı bir maddeyle karşılaştık” diyerek maddenin bir tür tek hücreli organizma olabileceğine dikkat çekti.

“Yeni Bir Türün Eşiğinde Olabiliriz”

Söz konusu maddenin yanıcı olmadığı ve su yüzeyinde parlama oluşturmadığı bilgisi de bilim insanlarının ilgisini çeken detaylar arasında yer aldı. İlk incelemelere göre bu madde, doğal ortamlarda nadir rastlanan bir yapıya sahip ve kimyasal özellikleri hala araştırılıyor.

“ShipGoo1” adı verilen bu gizemli yapının ne olduğu, dünya dışı bir yaşam formu olup olmadığı ya da yeni bir mikrobiyolojik türü mü temsil ettiği, yapılacak ileri seviye analizlerle netlik kazanacak. Ancak bilim insanları şimdiden bu keşfin mikrobiyoloji ve astrobiyoloji açısından potansiyel olarak çığır açabilecek bir gelişme olabileceğini dile getiriyor.

Related Posts

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Bilim insanları, Alzheimer hastalığını kan tahliliyle erken teşhis için çalışıyor

Bilim insanları, Alzheimer hastalığını kan tahliliyle erken teşhis için çalışıyor

7’li Ragbi Milli Takımları Kişinev’de sahne alacak

Moldova’daki 2025 Avrupa Trophy Serisi’nin 2. ayağında Türkiye 7’li Ragbi Kadın ve Erkek Milli Takımları mücadele edecek.

MediaTek, Dimensity 8450’yi resmen duyurdu

MediaTek, Dimensity 8450 yonga setini resmi olarak duyurdu. Şirket, bu duyuruyu, işlemcinin OPPO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonu Reno 14 Pro’da Mayıs ayında zaten yerini almış olmasının ardından yaptı. Dimensity 8400 ile büyük ölçüde benzer …

Tarihin en büyük veri sızıntısı! Hesaplarınız tehlikede olabilir!

Eğer 23 Mayıs’ta 184 milyon kullanıcıya ait giriş bilgilerinin sızdırıldığını haberi sizi endişelendirdiyse, şimdi sıkı durun: Araştırmacılar, bugüne kadarki en büyük veri ihlalini doğruladı. Tam 16 milyar şifre ve kullanıcı adı açığa çıktı.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.