Adalet Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı İŞKUR İşbirliği Protokolü İmzaladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İŞKUR Protokol Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı. Hükümlü ve yükümlü vatandaşların istihdama katılımını amaçlayan törende, çalışmanın önemi vurgulandı.
İŞKUR aracılığıyla kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler ve eski hükümlüler gibi dezavantajlı grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına odaklandıklarını belirten Bakan Işıkhan, bu protokolün önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
Protokol kapsamında, tahliyesine bir ay kalan hükümlülere iş hayatıyla ilgili bilgilendirme yapılacağını ve İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden faydalandırılacaklarını ifade eden Işıkhan, iş gücü piyasasına erişimi kolaylaştırmayı ve sosyal yaşamlarını geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Eski hükümlüleri de kapsayan özel politika gerektiren grupların istihdam edilebilirliğini artırmayı hedefleyen iş gücü uyum programıyla 200 binden fazla vatandaşın iş piyasasına girişini kolaylaştırdıklarını belirten Işıkhan, eski hükümlülerin kendi iş yerini kurmaları için verilen hibe desteğinin miktarını artırdıklarını açıkladı.
Her yıl düzenlenen kendi işini kurma hibe destek projeleriyle toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Işıkhan, 2014 yılından bu yana eski hükümlülerin iş kurma projelerine yaklaşık 168 milyon lira hibe desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.
Ayrıca, İŞKUR’un Aktif İş Gücü programları kapsamında eski hükümlülere meslek eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları sunduklarını belirten Işıkhan, iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanların yetişmesine de önem verdiklerini ifade etti.
Eğitim kurslarından faydalanan eski hükümlü sayısını paylaşan Işıkhan, mesleki eğitim kurslarının yanı sıra işbaşı eğitim programlarından yararlanan eski hükümlü sayısını da aktardı. Program, Bakanların protokol imzalamasıyla sona erdi.