Diyarbakır’da stent skandalı: Doktorlar ifadeye çağrıldı, yazışmalar araştırılıyor

Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Stent Skandalı: Soruşturma Başlatıldı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı stentlerin operasyon sırasında damarı yırtarak ölüme sebep olduğu iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada doktorların ifadelerine başvuruldu. Ayrıca, skandalı ortaya çıkaran iç yazışmaların sızdırılma durumu da inceleniyor.

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan belirli bir stent markasının bazı hastaların ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine, hastanenin Kardiyoloji Servisi’nde çalışan doktorların ifadelerine başvuruldu.

Yaşanan olaylarda, stentlerin operasyon sırasında damarda sıyrılarak damar yırtılmasına yol açtığı ve bu nedenle bazı hastaların hayatını kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Doktorların Mesajlarına Yansıyan Gerçekler

Soruşturma kapsamında doktorların ifade verdiği ve kullanılan stentlerle ilgili detaylı bilgi alındığı bilgisi edinildi. Ayrıca, doktorlar arasında yapılan ve skandalı gün yüzüne çıkaran yazışmaların kim tarafından sızdırıldığı da araştırılıyor.

Yazışmaların İçeriği İnceleme Altında

Doktorların birbirleri arasında yaptığı yazışmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Stent sıyrıldı, damardan ayrıldı ve hastamız hayatını kaybetti.”

“Bu stentin kötü sonuçlar doğurmasına rağmen neden hala kullanmaya devam ediyoruz?”

“Cuma günü benim hastamda sıyrılma oldu, aynı gün başka bir hastanın vakasında da benzer bir durum yaşandı.”


Related Posts

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.